Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 mai 2011

Tort spirala in 3 culori

Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru blatul 1:6 oua,12 linguri faina,12 linguri zahar,un pliculet praf de copt,un pliculet zahar vanilat,o esenta de portocale.
Pentru blatul 2:200gr ciocolata,150gr unt,4 linguri zahar,7 oua,200gr nuci,2 linguri faina,un pliculet praf de copt,un praf de sare.
Pentru crema 1:1,5l lapte,9 linguri zahar,3 pliculete budinca(vanilie,cacao,capsuni).
Pentru crema 2:50gr unt moale,150gr branza feta,50gr zahar pudra.
Pentru glazura:200ml smantana,100gr ciocolata amaruie.
Am folosit zeama de compot pentru insiropat (am avut de visine) si stelute din martipan pentru decor.


Mod de preparare:

1.Pentru primul blat:bati spuma albusurile cu un praf de sare,apoi adaugi zaharul si mixezi pana se topeste.Adaugi galbenusurile unul cate unul,mestecand bine dupa fiecare.Cerni faina si praful de copt si le incorporezi in compozitie,apoi pui zaharul vanilat si esenta de portocale.In tava mare de aragaz,unsa cu ulei si tapetata cu faina,torni blatul si dai la cuptor la foc mediu timp de 30 minute.
2.Pentru al doilea blat:mixezi untul moale cu zaharul si praful de sare.Incorporezi galbenusurile unul cate unul in unt,iar albusurile le bati spuma.Adaugi in compoztia cu unt ciocolata topita,nucile maruntite,praful de copt si faina(cernute),iar la final albusurile spuma si mesteci incet dar bine.Dai blatul cu nuca la cuptor la foc mediu timp de 40 minute.
3.Pentru crema de branza mixezi toate ingredientele,apoi o dai la rece pana o folosesti.
4.Din cele 3 pliculete de budinca prepari 3 creme conform instructiunilor de pe plicuri.
5.Incepi asamblarea:tai blatul cu nuca pe jumatate,pui prima jumatate pe platou.Dupa ce ai impartit in mod egal cremele din budinca pe toata suprafata blatului alb,il feliezi in fasii lungi(eu intai l`am feliat,apoi am intins cremele).
6.Rulezi,incepand din mijlocul blatului cu nuca,toate fasiile de blat,una in continuarea celeilalte.Deasupra asezi cealalta jumatate de blat cu nuca si insiropezi tortul.
7.Prepari glazura incalzind smantana(nu trebuie sa o fierbi),apoi topind ciocolata in ea,mestecand pana cand totul devine uniform.Glazurezi tortul,apoi il imbraci cu crema rece de branza si`l decorezi dupa plac.
De preferat e sa tai tortul a doua zi si sa stea peste noapte la rece,asta daca ai rabdare (n`a fost si cazul meu). Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu