1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Blatul:
5 oua
150 g zahar
3 linguri cacao
1 varf de cutit sare,
2 picaturi de zeama de lamaie
100 g faina
2 linguri ulei
2 linguri smantana
2 linguri apa
1 praf de copt
esenta de rom
Crema:
1 pachet unt
350 g finetti
1 plic Ness (3 in 1 original)
esenta de lamaie
Glazura:
4 linguri zahar
2 linguri cacao
2 linguri apa
30 g unt sau margarina
esenta de rom
Mod de preparare:
Incorporez galbenusurile cu zaharul, adaug pe rand celelalte ingreDiente. Albusurile batute spuma cu 2 picaturi de lamaie si un praf de sare se adauga la final.Asez compozitia intr-o tava de marime mijlocie,unsa cu unt,tapetata cu faina. Dau tava la cuptorul incins pentru 10 minute la foc mare si inca 10 minute la foc mic(incerc blatul cu o scobitoare)
Crema: Omogenizez compozitia obtinuta din unt,finetti,ness si esenta.Intind crema peste blatul racit.
Glazura: incorporez ingredientele, asez vasul pe baie de abur sau pe flacara amestecad mereu sa nu se arda.Dupa ce s-a topit zaharul, iau de pe flacara, las sa se raceasca putin si intind peste crema. Ornez cu bomboane, nuca de cocos sau ciocolata rasa.
Crema: Omogenizez compozitia obtinuta din unt,finetti,ness si esenta.Intind crema peste blatul racit.
Glazura: incorporez ingredientele, asez vasul pe baie de abur sau pe flacara amestecad mereu sa nu se arda.Dupa ce s-a topit zaharul, iau de pe flacara, las sa se raceasca putin si intind peste crema. Ornez cu bomboane, nuca de cocos sau ciocolata rasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu