2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pentru aluat:1kg faina,450ml apa calduta,50ml ulei(sau 50gr unt topit),1 lingurita zahar,2 lingurite sare,2 linguri drojdie uscata.
Pentru umplutura:2 pulpe de pui fierte/prajite,300gr branza,piure din cativa cartofi asezonat dupa plac,putin ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
1.Mai intai,framanti aluatul bine,amestecand toate ingredientele,apoi lasi la crescut o ora.
2.Prepari umplutura:faci un piure din cativa cartofi si`l asezonezi dupa plac,apoi adaugi branza sfaramitata si carnea facuta suvite.
3.Imparti aluatul in cate parti vrei(depinde cat de mari vrei placintele,mie mi`au iesit fix 16),intinzi fiecare bucatica de aluat,pe jumatate din suprafata pui umplutura din belsug si acoperi cu cealalta jumatate.
4.Prajesti placintele in uleiul incins aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte,la foc mic si cu capacul pus.Le poti servi atat reci cat si calde.Pofta buna!
2.Prepari umplutura:faci un piure din cativa cartofi si`l asezonezi dupa plac,apoi adaugi branza sfaramitata si carnea facuta suvite.
3.Imparti aluatul in cate parti vrei(depinde cat de mari vrei placintele,mie mi`au iesit fix 16),intinzi fiecare bucatica de aluat,pe jumatate din suprafata pui umplutura din belsug si acoperi cu cealalta jumatate.
4.Prajesti placintele in uleiul incins aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte,la foc mic si cu capacul pus.Le poti servi atat reci cat si calde.Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu