Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 mai 2011

Prajitura rapida

Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
-5 oua
150 g zahar
3 linguri cacao
1 varf de cutit sare,
150 g faina
1 lingura ulei
2 linguri lapte
1 praf de copt
esenta de rom
Crema:
200ml frisca
3 linguri zahar
2 linguri cacao


Mod de preparare:

Incorporez galbenusurile cu zaharul, adaug pe rand celelalte ingrediente. Albusurile batute spuma cu 2 picaturi de rom si un praf de sare se adauga la final.Asez compozitia intr-o tava de marime mijlocie,unsa cu unt,tapetata cu faina. Dau tava la cuptorul incins pentru 15 minute la foc mare si inca 15 minute la foc mic(incerc blatul cu o scobitoare)
Crema:Zbate bine frisca cu zaharul adaugind cacao dupa ce e spuma tare o punem in frigider pentru 20 min.
Dupa ce totul e gata ornamentam prajitura la dorinta.
Pofta buna :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu