Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 mai 2011

Sambusek cu telemea de oaie si za'atar- specific tarilor arabe

Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Avem nevoie de :
- 1 pachet de foi de sambusek
-500 grame telemea de oaie ( rasa pe razatoarea mare)
-3 linguri za'atar
-1 lingura de ulei de masline
-ulei vegetal pentru prajit placintele
Daca aluatul pentru sambousek de prepara acasa sunt necesare:
-1 si 1/2 cani de faina
-1/2 cana de margarina de palmier
-1 lingurita de sare
-1/2 cana apa rece


Mod de preparare:

Branza se rade pe razatoarea mare si se adauga za'atarul si uleiul de masline; se amesteca.
Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1 lingurita din amestecul de branza.
Sau:
Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece.
Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½ cm pe planşeta pudratã cu fainã.
Se taie din foaie cercuri de cca 3cm diametru.
Se umplu cu amestecul de branza si se lipesc bine capetele.
Se incinge uleiul intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc placintelele pana iau o culoare aurie.
Pofta buna!
Sambusek( sau sambousek, sau samboosek) sunt niste placinte de aluat prajite in ulei foarte populare in tarile arabe, un aperitiv nelipsit de la restaurantele cu profil arab.
Aluatul se poate pregati acasa( margarina de palmier le da o aroma deosebita) sau foile se pot cumpara de gata ,proaspete sau congelate, la supermarket.
Se umplu cu telemea, carne macinata, cartofi,vegetale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu