Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 mai 2011

Shaorma

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 pulpe de pui (e mai rapid cu piept de pui, eu am pus pulpe ca asta aveam), 3 cartofi, 1/2 varza alba, 5-6 castraveti in otet, 5-6 catei de usturoi, 5 linguri maioneza, 2 lipii libaneze, condimente pentru pui, oregano, busuioc

Mod de preparare:

Am inceput cu pulpele pe care le-am spalat, le-am curatat de piele, le-am dezosat si le-am taiat bucati. Am pus bucatile de carne in tigaie, fara ulei, si le-am calit impreuna cu condimentele, busuiocul si oregano. Cand s-au rumenit bine le-am scos pe un tocator si le-am maruntit.

Cartofii sunt clasicii cartofi prajiti, pregatiti mai moi sau mai crocanti in functie de preferinta.

Varza am tocat-o marunt, castraveciorii felii.

Usturoiul l-am tocat foarte fin cu robotul apoi l-am amestecat cu maioneza.

Procesul de asamblare e simplu: am uns lipia (incalzita putin in cuptor inainte) cu sos de maioneza si usturoi, am pus apoi carne, cartofi, varza si castraveti. Am rulat usor si am strans unul din capete cu folie din aluminiu.

Va recomand sincer sa incercati si voi, este mult mai buna ca la fast food pentru ca totul e proaspat si poti sa pui ingredientele si mai ales cantitatile dupa preferinte :).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu