Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 mai 2011

Shaorma de casa

Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pt clatite:2 oua,1 cana de apa,100 gr iaurt,faina cat cuprinde,un praf de sare si putin unt in care sa le prajesti.
Pt umplutura:o varza mica+otet,ulei si sare,1/2 kg cartofi+ulei de masline pt prajit,2 pulpe de pui+sare si piper.
Pt sos:smantana,ulei,usturoi,un praf de sare.Sosul poate fi inlocuit cu mustar sau ketchup,dupa preferinta.


Mod de preparare:

1.Amesteci bine toate ingredientele pentru clatite si in tigaia unsa cu unt le prajesti pe rand pana termini compozitia.
2.Pulpele le condimentezi cu sare si piper si le pui pe grill sau pe gratar pana se rumenesc bine,apoi le tai suvite.Varza o tai marunt si faci o salata potrivind`o dupa gust cu ulei,otet si sare.Cartofii ii cureti,ii tai felii si`i prajesti in ulei de masline(neaparat,sunt muuuuult mai gustosi),apoi ii scoti cu paleta pe un servetel de bucatarie sa absoarba uleiul in exces.
3.Pentru sos procedezi astfel:cureti 3-4 catei de usturoi,ii pisezi bine cu un praf de sare,ii mesteci cu 2-3 lingurite de ulei ca pe o maioneza,apoi adaugi smantana dupa gust.
4.Asamblezi shaorma:pui pe o clatita un strat de salata de varza,unul de cartofi prajiti,cateva suvite de carne si 2-3 linguri de sos de smantana.Impaturesti clatita cu grija sa nu curga umplutura si ...pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu