Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 mai 2011

Carnati proaspeti de casa

Timp de preparare:
5 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
La timpul de preparare am adaugat si timpul in care am tinut compozitia pentru carnati la rece

3 kg carne de porc
8 m mate
sare,piper,ienibahar,cimbru,boia dulce dupa gust
usturoi dupa gust
putin ardei iute tocat (eu am pus un ardei potrivit)
4-5 linguri ulei sau mai mult daca carnea nu este suficient de grasa
cca 100 ml apa minerala pentru a iesi pufosi


Mod de preparare:

Matele se spala foarte bine, se intorc cu ajutorul unui creion si se tin in apa cu sare si putin otet cateva minute,dupa care se clatesc si se scurg bine de surplusul de apa.
Carnea de porc se spala,se curata de pielite si se trece prin masina de tocat carne.
Se condimenteaza si sareaza ,se adauga usturoi dupa gust, ardeiul iute,se adauga putin ulei ,un pic de apa minerala si se amesteca bine…Eu tin compozitia cateva ore la frigider inainte de a folosi la umplerea carnatilor.
Compozitia obtinuta se introduce in mate cu ajutorul tubului special pentru umplerea carnatilor,montat la masina de tocat..
Dupa ce s-au umplut matele se leaga bine la capete ,se formeaza carnatii prin rasucire si se pun pentru 2-3 la zvantat la aer rece.Dupa ce s-au zvantat,s-au uscat se pot praji,se pot prepara pe gratar sau la cuptor sau chiar se pot afuma...

Carnatii se pot pastra foarte bine in pungulite la congelator si se scot ori de cate ori cand aveti nevoie…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu