45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
un pachet foi de placinta,200gr unt,400gr alune nesarate,100gr nuci,2 lingurite scortisoara,500ml apa,500gr zahar,zeama unei lamai mari.
Mod de preparare:
1.Prepari umplutura:sfarami sau macini alunele si nucile si le amesteci cu scortisoara.
2.Imparti foile in 3 parti egale,ungi fiecare foaie cu unt topit pe ambele parti si o impaturesti pe jumatate,apoi o asezi in tava unsa cu unt.Dupa ce ai terminat cu prima parte de foi,torni jumatate din umplutura,apoi procedezi la fel si cu restul foilor.
3.Dupa ce ai terminat de asamblat baclavaua,o portionezi dupa plac inainte de a o baga la cuptor.
4.Dai tava la cuptorul incins la foc mediu timp de 30 min.,timp in care prepari siropul punand pe foc apa,zaharul si zeama unei lamai mari.Dupa 15 min. de fierbere,iei siropul de pe foc.
5.Cand baclavaua s`a copt,torni siropul fierbinte pe toata suprafata prajiturii si o lasi sa se raceasca de tot inainte de servire.Pofta buna!
2.Imparti foile in 3 parti egale,ungi fiecare foaie cu unt topit pe ambele parti si o impaturesti pe jumatate,apoi o asezi in tava unsa cu unt.Dupa ce ai terminat cu prima parte de foi,torni jumatate din umplutura,apoi procedezi la fel si cu restul foilor.
3.Dupa ce ai terminat de asamblat baclavaua,o portionezi dupa plac inainte de a o baga la cuptor.
4.Dai tava la cuptorul incins la foc mediu timp de 30 min.,timp in care prepari siropul punand pe foc apa,zaharul si zeama unei lamai mari.Dupa 15 min. de fierbere,iei siropul de pe foc.
5.Cand baclavaua s`a copt,torni siropul fierbinte pe toata suprafata prajiturii si o lasi sa se raceasca de tot inainte de servire.Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu